Yalova ÇATI Aktarma Çatı Yapım USTASI Fiyatları

Çağrı Merkezimiz 0536 692 51 95
Zaloğlu yapı İnşaat
0530 153 78 60

Yalova ÇATI Aktarma Çatı Yapım USTASI Fiyatları
15/12/2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ÇATI YAPIMI HAKKINDA
yalova-cati-ustasi-firmasi-yapimi-tamiri-aktarma

UYGUN Çatı Kiremit aktarma Ustası
Yalova ÇATI Aktarma Çatı Yapım USTASI Fiyatları Önce Bölgeye uygulanacak çalışma için Yalova ÇAtı Aktarma Çatı Yapımı USTASI Alanında uzman ustalarımız keşif yaparak proje hazırlarlar.Yalova ÇAtı Aktarma Çatı Yapımı USTASI ustalarımız Analiz yapılan bölgeye gerekli duyulan malzemeyi saptarlar.
Yalova ÇAtı Aktarma Çatı Yapımı USTASI çalışma yapılacak alanlarda nelere ve İhtiyaç duyulduğu müşteriye paylaşılır,Yalova Kiremit çattı ustalarımız Tarafından Uygulamaya konulur.
Öncelik olarak Yalova geneline tüm bölgelerine Türkiye Geneline Yalova ilinde ÇAtı Aktarma Çatı Yapımı USTASI uygulamaları Yalova ÇAtı Aktarma Çatı Yapımı USTASI sistemleri profesyonel Yalova çatı ustalarımız tarafında güven ve kalite ilkelerini siz değerli müşterilerinine en ekonomik fiyatlar ile sunmaktadır.Yalova Kiremit Çatı Ustalarımız Türkiye genelinede hizmet vermektedirler.BİZE ULAŞIN
Talep oluşturmak için bize ulaşın. 0530 153 78 60

Yalova (il)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bu sayfanın kontrol edilmiş bir sürümüdürayrıntıları göster/gizle
Bu madde Yalova il sınırları içindeki tüm bölgeyi kapsamaktadır. Başlığın diğer anlamları için Yalova (anlam ayrımı) sayfasına gidiniz.
Yalova
— İl —
Ülke Türkiye
Coğrafi bölge Marmara Bölgesi
İlçe sayısı 6
İl merkezi Yalova
Yönetim
– Vali Tuğba Yılmaz[1] Yüzölçümü
– Toplam 847 km2 (327 mi2)
Nüfus (2015)[2] – Toplam 226.514
– Yoğunluk 267/km² (691,5/sq mi)
– Kır 65.711
– Şehir 160.803
Zaman dilimi UDAZD (+3)
İl alan kodu 226
İl plaka kodu 77
İnternet sitesi: T.C. Yalova Valiliği

Yalova, Türkiye Cumhuriyeti’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul’a bağlı iken 6 Haziran 1995’de il olmuştur. 2015 yılı verilerine göre Yalova’nın toplam nüfusu 233.009’dur. 65.451 kişi köylerde, 167.558 kişi şehirlerde yaşamaktadır. İl merkezi nüfusu ise 132.322’dir. 2010 TÜIK verilerine göre ilde merkez ilçeyle beraber 6 ilçe, 9 belde ve 43 köyü içerir.

İçindekiler [gizle] 1 Köken bilim
2 Tarihçe
3 Coğrafya
3.1 Konum
3.2 Bitki örtüsü
3.3 İklim
4 Ekonomi
5 Nüfus
6 Altyapı
7 Yönetim
8 Kültür ve sanat
9 Şive
10 Direy
11 Eğitim
12 Medya
13 Spor
14 Görüntüler
15 Coğrafi konum
16 Kaynakça
17 Dış bağlantılar
Köken bilim[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalova merkezinde bulunan Umuttur Yalova yazısı aynı zamanda kentin sloganlarındandır
Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir] Bölgedeki ilk yerleşimler prehistorik çağlarda M.Ö. 3000 yıllarındadır. Bitinya adıyla bilinen antik bölgede M.Ö. 2000’lerde Hititler, M.Ö. 1200’lerde Frigler hakimiyet kurdular. Pers egemenliği altında kalan bölge de M.Ö 5. yüzyılın ortalarından itibaren Bitinyalı hanedanlar hakimiyet kurmaya başlamış ve M.Ö 3. yüzyılda bağımsız Bitinya Krallığı’ nı kurmuşlardır. Yalova’ da bu krallığın topraklarında kalmıştır. Yalova’ nın da içerisinde olduğu bölge M.Ö. 74’de Romalılar’ ın denetimine girdi. Roma İmparatorluğu’nun 395 yılındaki bölünmesinden sonra Yalova Bizans İmparatorluğu’nun yönetimine geçti. 1302’de Yalova civarında Bafeus Muharebesi gerçekleşti. Yalova ve çevresi 1326 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun kontrolüne geçti.

7 Ağustos 1920 yılında başlayan Yunan hakimiyeti 19 Temmuz 1921 tarihine kadar sürdü. Bu dönemde Yalova ilindeki köylerde Yalova Katliamı olarak adlandırılan olaylar yaşandı.

Mustafa Kemal Atatürk yaşamının ilk kez 19 Ağustos 1929 tarihinde geldiği Yalova’da belirli dönemlerde ikamet etmiş, Yalova’da yaptırdığı, bugün merkez ilçe sınırları içindeki Atatürk Araştırma Enstitüsü içinde bulunan Yürüyen Köşk ve Termal ilçesinde bulunan evi müze olarak halkın yoğun ilgisiyle ziyaret edilmektedir.

Bir konuşmasında “Yalova benim kentimdir.” şeklinde şehre olan sevgisini dile getirmiştir.[3]

Yalova; 6 Haziran 1995 tarihinde Bursa ili Gemlik ilçesine bağlı Armutlu beldesi ile Kocaeli ili Karamürsel ilçesine bağlı Altınova, Subaşı ve Kaytazdere beldelerini sınırları içine alınarak il olmuştur. 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 1999 Gölcük depremi nde Yalova ilinde büyük tahribat ve can kayıpları meydana geldi.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir] Konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalova Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli
Armutlu Yarımadası’nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları’nın kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova, Türkiye’nin Kuzeybatısında ve Marmara Bölgesi’nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. Kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli ili, güneyinde Bursa ili ile Gemlik Körfezi yer almaktadır. İlin denizden yüksekliği 2 metre, ve yüzölçümü 847 km²’dir. Yalova ilinin kıyıları girintili ve çıkıntılı bir özellik göstermez. Sahil şeridi dar olmakla birlikte, doğal plaj özellikleri göstermektedir. Yalova, doğu kıyılarındaki düzlükler dışında dağlık bir araziye sahiptir. Bölgenin güneyi; batıdan doğuya doğru İzmit-Sapanca arasında Kocaeli Sıradağları ile birleşen Samanlı Dağları’yla kaplanmış durumdadır ve ilin başlıca dağları da Samanlı Dağları’dır. Bu dağlar Yalova’nın güneyinde bulunmaktadır. Birçok tepenin bulunduğu bu dağlık arazide Samanlı Dağları’nın en yüksek noktası Beşpınar Tepesi’dir. (926 m) Armutlu, Taz Dağı’nın (867 m) batıya doğru devam eden eteklerinde kurulmuştur.

İlin en önemli yaylası, Kocadere ve Teşvikiye Beldeleri’nin güneyinde yer alan Delmece Yaylası’dır. Bu yayla çam ormanlarıyla geniş bir alanı kaplamaktadır. Yalova İli verimli ve bereketli ovalara sahiptir. Ovalar, akarsular boyunca uzanmakta ve kıyıdan 1–2 km içeriye doğru sokulmaktadır. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıç ve Taşköprü ile deniz arasında birbirinden alçak tepeciklerle ayrılan büyüklü-küçüklü ovalar oluşmuştur. Bunlardan başlıcaları, Kocadere Ovası, Liman Ovası, Samanlı-Kadıköy Ovaları, Kazımiye Ovası ve Taşköprü Ovası’dır.

Bitki örtüsü[değiştir | kaynağı değiştir] İlin bitki örtüsünü makiler ve ormanlar oluşturmaktadır. Yalova’nın güneyindeki dik yamaçlar tümüyle gür bir orman örtüsüyle kaplıdır. Geniş yapraklı ağaçların hakim olduğu bu kısımda, iğne yapraklı ağaçlar oldukça azdır. Bu ormanlar il yüzölçümünün % 55’ini kaplamaktadır. Armutlu Yarımadası’nın orta kısımları daha çok meşe ağaçlarının hakim olduğu bir ormanlık alana sahiptir. Orman örtüsünün bileşimine giren unsurların büyük bir kısmı Karadeniz kıyı silsilesinin florasına dahildir. Bir kısmı ise Akdeniz florasının türleri olarak bu kısma sokulmuştur. Karakteristik türlerin bir araya geldiği kısımlardaki maki topluluğu da buna eklenebilir. Ormanlık alanlarda genellikle kayın, meşe, gürgen, kızılcık, kestane ve ıhlamur ağaçları görülmektedir. Yalova’daki ormanlardan, çevrenin odun ve kereste ihtiyacı da karşılanmaktadır.

İklim[değiştir | kaynağı değiştir] Yalova ilinin iklimi, makro-klima tipi olarak, Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş niteliği taşır. Kimi dönemlerde de karasal iklim özelliklerini yansıtmaktadır. İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve bol yağışlıdır. 30 yıllık rasat bilgilerine göre, Yalova’da yıllık ortalama sıcaklık 14,6 °C’dir. En soğuk ay ortalama sıcaklığı 6,5 °C, en sıcak ay ortalama sıcaklığı 23,7 °C, yıllık ortalama yağış miktarı da 727,5 mm’dir. Kar yağışlı günlerin ortalama sayısı, 10,6, karla örtülü günlerin ortalama sayısı da 5,2’dir. İlde deniz suyu sıcaklığı, en yüksek olduğu Ağustos ayında 22,9 °C, en düşük olduğu Şubat ayında da 7,4 °C’dir.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir] Şablon:Türkiye il nüfus/Yalova

Altyapı[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Kültür ve sanat[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Şive[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Direy[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

17 Ağustos 1999 depremi anısına yapılan bir anıt
Yerel gazeteler
Yalova Gazetesi
Yalova Haberci Gazetesi
Yalova Çizgi Gazetesi
Yalova Çevre Gazetesi
Yalova Bölge Gazetesi
Yalova Atakent Gazetesi
Yalova Haber Karamürsel Aktif Haber Gazetesi
Yerel radyo kanalları
Gözde FM (92.2)
Radyo Asya (101.7)
Radyo Çınar (103.1)
Spor[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Görüntüler[değiştir | kaynağı değiştir] Bu alt başlık {{{1}}} tarihinden beri geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu alt başlığın geliştirilmesi gerekiyor.
Coğrafi konum[değiştir | kaynağı değiştir] Compass rose pale.svg Marmara Denizi
(İstanbul)
Marmara Denizi
(Kocaeli ve İstanbul)
İzmit Körfezi
(Kocaeli)
g t d
Compass rose pale.svg

Marmara Denizi Kuzey Bursa ve Kocaeli
Batı Yalova Doğu
Güney
Marmara Denizi
(Bursa)
Gemlik Körfezi ve Bursa Bursa
Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir] ^ Ntv.com.tr, Valiler Kararnamesi Yayımlandı, Erişim:01 Haziran 2016
^ “2014 genel nüfus sayımı verileri” (html). Türkiye İstatistik Kurumu. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015.